29-åring häktad för knivdråp

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Den 29-årige man som misstänks ha knivdödat en 18-åring i Hässelby i måndags kväll häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för dråp. Åklagaren hade yrkat att mannen skulle häktas för mord.

Häktningsförhandlingen mot 29-åringen inleddes i Solna tingsrätt på eftermiddagen. Mannen, med kort stubbat hår, markerade ansiktsdrag, grön T-tröja och ljusbruna byxor, lyssnade med nedböjt huvud till vice chefsåklagaren Erika Lejnefors framställan.

Hon yrkade att rätten häktar 29-åringen på sannolika skäl, den starkaste misstankegraden, misstänkt för mord. Rätten beslutade senare att mannen skulle häktas, men inte som misstänkt för mord, utan i stället dråp.

– Det beror på de uppgifter som jag själv har lämnat och som den misstänkte har lämnat under häktningsförhandlingen, säger Lejnefors.

Lejnefors vill inte säga om 29-åringen medgivit något knivhugg eller om någon munhuggning eller bråk mellan de fotbollsspelande ungdomarna och 29-åringen inträffat före dådet. I dagsläget ser inte utredarna att någon annan än den misstänkte begått något brott vid händelsen.

– I den situationen som varit på fotbollsplanen finns inga andra angrepp så vitt jag kan bedöma, säger Lejnefors.

Hon har en svag uppfattning om vad motivet kan vara.

– Men det är inget jag kommer att gå ut med och det är en uppfattning som är väldigt, väldigt löst grundad.

Tingsrätten beslutade också att 29-åringen ska beläggas med restriktioner i häktet.

Advokat Sargon De Basso säger att 29-åringen bestrider mordmisstankarna och att han i förhör lämnat en fullständig berättelse om vad han gjort under hela måndagen.

TT

Publicerad: