Ovanligt mild onsdag - sedan kommer snön

Publicerad:

Väder. Det väntas bli ovanligt varmt i södra delarna av Sverige under onsdagen, med temperaturer upp mot sju plusgrader. Men redan på söndag byts mildvädret ut mot omfattande snöfall från norr till söder.

De senaste dagarnas soliga och kalla väder är på väg att bytas ut mot regn. På onsdag drar ett mildväder in över Götaland med temperaturer upp mot sju plusgrader i bland annat Skåne och på västkusten.

– Det gränsar mellan att vara temperaturer över det normala eller mycket över det normala. Och något som vi vanligtvis brukar se först i slutet av februari, säger meteorologen Alexandra Ohlsson på SMHI.

Det varmare vädret rör sig uppåt genom landet under onsdagen, med risk för regn även över delar av Svealand. Norrut väntas temperaturer kring nollan och längre upp i Sverige stannar kalluften kvar med 15 till 20 minusgrader.

Men för dem som inte hann ut i skidspåret i helgen ges en ny chans redan i slutet av veckan. Då kommer onsdagens regniga och ovanligt varma temperaturer att bytas ut mot omfattande snöfall över stora delar av landet.

– Mildluften dämpas och stora snöfall drar in över Sverige. Det är dock risk för blötsnö i Götaland och senare under dagen även i Svealand, säger Alexandra Ohlsson.

TT

Publicerad: