Inrikes

Vill ha kommuntak för invandring

INRIKES

Migrationspolitik. Tre folkpartistiska kommunpolitiker och en ledamot av FP:s partistyrelse vill att en överenskommelse träffas om att sätta ett tak för invandringen beroende på kommunernas möjligheter att ta emot flyktingar.

I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Ulrika Landegren, Pierre Månsson, Torkild Strandberg och partistyrelseledamoten Staffan Werme att varken regeringen eller allianspartierna hittills har "presenterat förslag som ligger i paritet med problemen som behöver lösas".

De fyra konstaterar att runt 81 300 personer sökte asyl i Sverige förra året och att Sverige tillsammans med Tyskland står för mottagandet av mer än hälften av Europas totala antal flyktingar.

"På område efter område ser vi ett samhälle som vill väl men som saknar redskap för att hantera läget", skriver artikelförfattarna som föreslår en "nationell och bred överenskommelse om hur mottagandet av flyktingar i nuläget kan begränsas efter i vilken utsträckning kommunerna kan leva upp till ett rimligt mottagande".

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes