Profilbilden säger mer än tusen ord

Stockholm. Selfies, mat, träningsbilder med oss själva i fokus - vi fotar som aldrig förr och delar mycket på sociala medier.

Just därför blir det viktigare att tänka till om vilken bild av oss själva som vi vill förmedla.

– Fotograferandet har förändrats i och med sociala medier och det är viktigt att en bild är bra, vilket inte alltid alla verkar ha förstått, säger fotografen Maria Berg som även står bakom Facebooksidan Ta bättre bilder för sociala medier.

Som exempel nämner hon en byggfirma som hon anlitade. Den var så bra att hon gärna ville hylla företaget och länka till firmans Facebooksida.

– Men där låg det en festbild längst upp, och jag kände att det här är inget jag kan dela vidare. De borde ha haft något som signalerar att det är seriöst.

Att själv gå igenom sitt bildflöde är en god idé. Maria Berg tipsar om att vara noggrann med konstanta bilder, alltså profilbilder eller bilder som ligger kvar.

– Välj ett kort som du själv tycker om och som du känner dig nöjd med. Det är bra om bilden återspeglar dig. Om du gillar att vara ute kan du ta en naturbild. Men ska bilden visas upp i strikta sammanhang så tänk på vad du vill förmedla. Då kanske det passar med en bild i stadsmiljö där du sitter leendes, om du vill förmedla att du är i farten, hellre än en bild på dig själv i toppluva i skogen.

TT

Publisert: