Svajigt MP-stöd för Romson

Publicerad:
Uppdaterad:

Politik. Stödet för Miljöpartiets språkrör Åsa Romson är svajigt för tillfälligt. Drygt var tredje MP-väljare, 34 procent, kan inte svara om hon ska sitta kvar på sin post.

Det visar en Sifo-undersökning som presenteras i Svenska Dagbladet. 47 procent av MP-väljarna anser att hon bör sitta kvar, medan 20 procent tycker att hon bör avgå.

Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, säger till tidningen att det ändå "verkar finnas en stark möjlighet för henne att få stöd igen och bygga upp förtroendet eftersom många väljare verkar osäkra kring henne".

Av samtliga tillfrågade i undersökningen anser 63 procent att Romson bör avgå, 11 procent att hon bör sitta kvar, medan 26 procent inte vet.

Romsons språkrörskollega Gustav Fridolin har ett starkare stöd bland sina egna. Av MP-väljarna anser 74 procent att han bör sitta kvar medan 9 procent anser att han bör avgå. Nästan var femte tillfrågad, 18 procent, kunde inte svara på den frågan.

Åsa Romson och Gustav Fridolin öppnade tidigare i veckan för partiets valberedning att ta fram andra språkrörskandidater till kongressen som hålls i mitten av maj.

I undersökningen, som genomfördes 25-27 april, har 4 283 personer deltagit.

TT

Publicerad: