Stökigt när Åkesson besökte nattklubb

INRIKES

Brott. Det blev stökigt på en nattklubb i Stockholm som besöktes av Jimmie Åkesson. Men det hade inget med aggressivitet mot Åkesson att göra, enligt SD.

Natten mot fredagen besökte Jimmie Åkesson en nattklubb i centrala Stockholm. Enligt källor till Aftonbladet blev det en aggressiv stämning mot SD-ledaren.

– En kille blev plötsligt jättearg och skrek "jävla rasist" åt honom. Han försökte också angripa honom fysiskt, säger ett vittne till tidningen.

Men att det skulle ha funnits någon aggressivitet mot Åkesson på klubben stämmer inte, enligt Sverigedemokraterna.

– Det är helt främmande för oss att det skulle ha varit på det sättet. Det är inget vi känner igen, säger SD:s presschef Henrik Vinge till TT och bekräftar att Åkesson besökte klubben.

Säpo har bekräftat för Aftonbladet det var en stökig krogmiljö och att "en skyddsperson" fick föras ut ur lokalen, men att det skulle ha varit Åkesson känner inte SD igen.

– Det är helt främmande för oss. Det har inte hänt så vitt vi vet. Om det har hänt så rör det inte oss, säger Henrik Vinge.

Säpovakterna tillkallade polis, men enligt Vinge handlade det om en situation som inte hade med Åkesson att göra. Vinge tror att det är olika händelser som blandats ihop.

Ingen person ska ha skadats och inga polisanmälningar ska ha gjorts, enligt Aftonbladet.

TT