Nya misstankar mot Arbogakvinnan

INRIKES

Brott. Utredningen kring den 41-åriga kvinnan i det så kallade Arbogafallet växer. Hon misstänks nu också för att ha försökt mörda sin make i samband med en semesterresa 2015.

Kvinnans make hittades drunknad i augusti 2015. Under en semesterresa till Egypten tidigare under året misstänks 41-åringen enligt de nya uppgifterna för att ha injicerat maken med gift, uppger VLT.

41-åringen sitter redan häktad misstänkt för mord respektive mordförsök på sin far och mor i en sommarstuga utanför Arboga. I förra veckan delgavs hon också misstanke för mord på sin 42-årige make som i augusti 2015 hittades drunknad i Hjälmaren.

Johan Fahlander, en av de två åklagare som leder utredningarna mot kvinnan, vill inte kommentera de nya uppgifterna om att hon ska ha försökt förgifta sin make under semesterresan till Egypten. Han medger dock att kvinnan är misstänkt för ytterligare ett brott.

– Min strategi har varit att inte kommentera det här mer, säger han.

TT: Så du vill varken dementera eller bekräfta uppgiften?

– Nej.

En anhörig till mannen har tidigare sagt till Aftonbladet att mannen trodde att hon hade injicerat ett gift i honom.

– Han var alltid väldigt spruträdd så han visste inte hur hon hade gjort, men han upptäckte ett nålstick på armen. Jag träffade honom när han kom hem och armen var svullen och nålsticket syntes tydligt, har en anhörig till mannen tidigare sagt till tidningen.

TT