Ny häktning i dubbelmordsutredning

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö. Ytterligare en person, 23 år gammal, häktats i samband med utredningen av dubbelmordet på en gård utanför Lund den 6 januari.

Mannen häktades i dag vid Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling. Rätten bedömer brottet som grovt.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Samtliga parter i utredningen har belagts med yppandeförbud.

Enligt ett pressmeddelande från polisen har mannen varit anhållen i sin frånvaro sedan den 20 februari. I fredags stoppade polisen den bil han färdades i på Inre Ringvägen i Malmö. Under helgen har han suttit anhållen som misstänkt för narkotikabrott.

Sedan tidigare är en 35-årig man häktad som misstänkt för medhjälp till mord och en 29-årig kvinna häktad med misstanken skyddande av brottsling.

Hovrätten i Malmö har även häktat en 16-åring för samma brott som kvinnan, men pojken frigavs efter den tidigare häktningsförhandlingen i Lunds tingsrätt och är fortfarande på fri fot och efterlyst.

Dubbelmordet avslöjades när två kroppar påträffades i en brinnande bil utanför Halmstad på kvällen den 6 januari. Offren, två män från Värmland, hade utsatts för mycket grovt våld innan kropparna placerats i bilens bagageutrymme.

Trots att platsen för bilbranden ligger cirka 15 mil längre norrut anser sig polisen ha belägg för att männen mördades utanför Lund tidigare samma dag.

TT

Publicerad: