Inrikes

Fjällresenärer lovas gott om snö

INRIKES

Fritid. Mildvädret drar in över landet och för skidsugna sportlovsfirare kan det på sina håll bli tufft att få tillräckligt med snö under laggen. Men de som bokat fjällstuga kan vara lugna. "Ser jättebra ut", är beskedet från skidanläggningarna.

Sportloven är inne på sin andra vecka och just nu är det delar av södra Sverige som är lediga. På måndag, lagom till vårens ankomst i söder enligt SMHI, är det så dags för nästa gäng, bland annat från Dalarna, Stockholm och Gotland. Och prognosen för landets mellersta och norra delar är något osäker.

– Det är jättesvårt att säga exakt hur det kommer att bli. Det blir mildare och nederbörden kan komma både som regn och som snö. Det kan variera från dag till dag, säger meteorologen Marcus Sjöstedt.

Men skidanläggningarna är inte oroliga. De allra flesta nerfarter och liftar är öppna. Romme Alpin i södra Dalarna stoltserar med 115 centimeter och enligt skidanläggningsföretaget Skistar har Åre 58 och Sälen 96 centimeter.

– Vi har haft en väldigt bra period i januari och februari med ovanligt mycket natursnö, säger Skistars presskontakt Linda Morell.

Och för pågående skid-VM i Falun tror man att snömodd kan vara ett vinnande koncept.

– Blir det blött och varmt i spåret har jag lyckats skapa en ny struktur för Falun som kan bli lika framgångsrik som i Sotji, sade den svenske skidsliparen Lorentz Söderhielm i en TT-intervju i början av veckan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes