Inrikes

Skottdrama kan vara gängrelaterat

INRIKES

Två skjutna i Göteborg. Tillståndet för båda de två unga män som blev beskjutna i stadsdelen Majorna i Göteborg på lördagskvällen är allvarligt, enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

Polisen misstänker att skottdramat som utspelades vid Jaegerdorffsplatsen kan vara gängrelaterat.

– De här två killarna har en tillhörighet till ett gäng i stan. Med tanke på den historik vi har i Göteborg är detta ett spår som vi arbetar efter. Vi jobbar brett och tittar på det gängrelaterade problemet eller om det är något annat ligger bakom det här illdådet, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till TT.

Det var vid halvtiotiden på lördagskvällen de två männen, mellan 20 och 25 år, blev beskjutna i en bil.

TT:s utsände på Jaegerdorffsplatsen rapporterade om en övergiven svart BMW med skotthål i vindrutan framför förarplatsen och blodspår utanför bilen.

På fri fot

Polisen spärrade av ett stort område och stängde en bensinstation i närheten i väntan på kriminaltekniker.

– En av de beskjutna männen sprang in på bensinstationen och sade till personalen att man skulle larma polisen. Båda männen hade skottskador, den man som satt kvar i bilen var skjuten i huvudet, säger Fuxborg.

Det är oklart var den andra männen blev träffad, men båda två är enligt sjukhuset allvarligt skadade och blev under natten opererade.

Ingen hade gripits på i dag på förmiddagen för dådet.

– Vi har en del vittnen som är hörda. En var rejält chockad, förmodligen var det vittnet framme strax efter skottlossningen hade skett, säger Fuxborg.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes