Inrikes

Flera inblandade i helgens dödskjutning

INRIKES

Brott. Minst tre personer misstänks ligga bakom helgens dödsskjutning vid ett köpcentrum i Malmö. Nu letar polisen efter en mörk flyktbil som plockade upp de beväpnade gärningsmännen från platsen.

- En bil har lämnat i hög hastighet och kört söderut strax efter skjutningen, sade kriminalkommissarie JB Cederholm, förundersökningsledare, under måndagens presskonferens.

Skottlossningen började inne på en mindre restaurang vid Mobilia köpcentrum. När mordoffret, en person med kopplingar till en kriminell falang i Malmö, flydde ut på parkeringsplatsen följde två beväpnade gärningsmän efter. Enligt polisen sköts ett stort antal skott, och en familj som precis hade parkerat sin bil hamnade mitt i skottelden.

- Det är en familj som parkerar när detta sker, och det går in ett skott i sidan av den bilen.

Mordoffret blev liggande och skyttarna flydde med hjälp av en mörk BMW i nyare årsmodell.

- Det måste finnas en tredje person med, för bilen är på rull.

Mordoffret var delaktig i det gängkrig som pågick i Malmö 2007â“2011. Han var något av en bombexpert och låg bakom sprängladdningen vid åklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan 2007 som hämnd för att hon drivit flera mål mot kriminella gäng. Polisen har tidigare bekräftat att mannen levde under dödshot.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes