Mordutredning om saknad 78-åring

Publicerad:
Uppdaterad:

Årjäng. Polisen i Värmland har inlett en förundersökning om mord när det gäller en 78-årig kvinna, aktiv i kyrkan, som försvann den 14 december i Årjängstrakten då hon skulle dela ut julgåvor. Alla försök att hitta henne och hennes bil längs de vägar man tror hon kört på har varit förgäves. Nu tror man att ett brott ligger bakom.

Sökinsatserna har varit omfattande. Lokalbefolkning, bandvagnar och helikopter har sökt efter den 78-åriga kvinnan utan framgång.

Kvinnan var före detta präst men var ännu aktiv inom kyrkan. Bland annat skulle hon ha verkat som jourhavande präst vid tidpunkten för försvinnandet, men hördes aldrig av.

Enligt polisens uppgifter var 78-åringen alltid noga med att meddela om hon inte kunde klara att komma i tid eller hade fått förhinder. I det här fallet hade hon ett avtal med ett par i Glaskogens naturreservat, men kom aldrig dit och hörde inte av sig.

Senaste observationen av kvinnan är från en bensinmack i Sillerud klockan 14.36 den 14 december. Senare samma kväll skulle hon ha verkat som jourhavande präst.

Polisen hoppas nu på fler iakttagelser från allmänheten, inte minst från de jägare som väntas ge sig ut i skogarna den 15 januari, när vargjakten inleds.

TT

Publicerad: