Inrikes

Avspärrat i Karlskrona i två dygn

INRIKES

Karlskrona. Avspärrningarna efter den svårsläckta branden i lagerhotellet Lunnartorparn i Karlskrona kommer att vara kvar till på måndag morgon.

Eventuellt kvarvarande svetstuber med acetylen kan inte kylas ned vilket av säkerhetsskäl kräver att säkerhetsområdet med radie på 300 meter måste hållas avspärrat i dubbel så lång tid än annars - 48 timmar mot normalt 24.

I området finns bland annat Karlskronas polishus, fängelset, järnvägsstationen och brandkåren. Men explosionsrisken anses inte vara någon fara för personer som befinner sig inomhus. Därför gäller avspärrningarna enbart öppna ytor.

Avspärrningarna omfattar dock en sträcka av den motorväg som utgör Karlskronas östra infart. Resande in och ut ur staden tvingas under helgen att välja den mindre leden utmed Sunnanvägen, Borgmästarkajen och Pantarholmen.

Branden började strax före klockan tre på lördagsmorgonen i en lastbil och spred sig snabbt till lagerhotellet. Detta, delar av ett poståkeri och tre lastbilar förstördes.

Enligt Räddningstjänsten brann det fortfarande på lördagskvällen i ett lager med träpellets.

Den utlösande brandorsaken är inte känd. Polisen har inlett en mordbrandsutredning även om det inte finns några direkta misstankar att branden var anlagd.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes