Åklagaren: 20-åringen inte trovärdig

INRIKES

Brott. Misstankarna har stärkts mot den 20-årige man som sitter anhållen misstänkt för dubbelmordet utanför Hudiksvall i torsdags.

– Enligt min uppfattning är hans berättelse inte trovärdig, säger förundersökningsledare Christer Sammens till TT.

Den 20-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord på en 62-årig man och en 71-årig kvinna. I förhör med polisen har mannen nekat till anklagelserna. På söndagskvällen kommer det att hållas ett nytt förhör med mannen.

– Vi har hållit förhör med ytterligare ett antal personer. Enligt min uppfattning har misstankarna mot den anhållne mannen stärkts, säger Christer Sammens, förundersökningsledare och åklagare.

Sökte vård

Den misstänkte mannen greps i samband med att han själv sökte vård för skador som polisen misstänker att han fått vid mordtillfället.

– Han har lämnat en redogörelse för vad han gjort och uppkomsten av de skador han fått. Jag har inte haft kontakt med honom sedan det första förhöret och kan inte säga mer, säger Jan Nyman, 20-åringens advokat.

Enligt förundersökningsledare Christer Sammens är den misstänktes redogörelse inte trovärdig.

– Han har lämnat en berättelse för den aktuella kvällen. Enligt min uppfattning är den inte trovärdig.

TT: Finns det något som styrker hans berättelse?

– Den är svår att styrka, säger han.

Inbrott i närheten

På söndagen upptäcktes ett inbrott och blodspår i en stuga i närheten av brottsplatsen i skogarna utanför Hudiksvall. Det är oklart om det finns någon koppling mellan inbrottet och det misstänkta dubbelmordet, skriver Hela Hälsingland.

– Det är svårt att säga om det kan finnas en koppling, men det är något vi inte kan utelämna. Det är märkvärdigt att det sker ett inbrott i samma område, säger Christer Sammens till TT.

TT