Fortsatt mordutredning om bilbrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Brott. Omständigheterna kring en bilbrand i ett samhälle norr om Hudiksvall i går är fortfarande oklara. Kroppen som hittades tros tillhöra den man som äger bilen. Polisen utreder fortfarande händelsen som mord.

När polisen anlände till platsen på onsdagseftermiddagen brann det kraftigt i en bil som stod parkerad intill ett fritidshus. Polispatrullen kunde också se att en person befann sig i bilen när man försökte släcka branden.

– Det var en alldeles för häftig brand i bilen, så pulversläckaren som polispatrullen hade i sin bil räckte inte till. Det hade dessutom spridit sig till huset, så man var tvungna att invänta räddningstjänsten, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Kroppen har transporterats till rättsläkarstationen i Uppsala för identifiering. Men polisen utgår ifrån att den tillhör en 73-årig man som är registrerad som ägare till bilen. Mannen står också som ägare till fritidsfastigheten och en bostadsfastighet några hundra meter bort.

– Vi jobbar fortfarande brett och behåller brottsrubriceringen mordbrand och mord. Det är för att vi ska ha så stor verktygslåda som möjligt att jobba med. Det finns ingen misstänkt, säger Mikael Hedström.

– Det avgörande kanske är vad teknikerna kommer fram till de närmaste dygnen, om de kan komma fram till något, och om det i rättsläkarens undersökning är möjligt att se om något brott har begåtts.

Fritidsfastigheten har stora skador i vissa delar, men står kvar. Under dagen har tekniker påbörjat sin undersökning av platsen.

– De räknar med att behöva jobba ytterligare några dagar, säger Mikael Hedström.

TT

Publicerad: