Inrikes

Snöhalka ställer till det på vägarna

Av: 

TT-Aftonbladet

INRIKES

(TT). Snön fortsätter att falla i stora delar av landet och det är mycket halt på vägarna. På Trafikverkets halkkarta är det markerat för snöhalka från sydligaste Svealand och norrut. Och det varnas för ishalka i ett stråk över norra Skåne, Blekinge, Halland och södra Småland. Även i Göteborgstrakten har det varit stökigt i trafiken på morgonkvisten med olyckor orsakade av fläckvis ishalka.

Under söndagskvällen och fram till midnatt rapporterades över 30 olyckor i Stockholmsområdet då plusgrader och snöblandat regn blev minusgrader och is. På förmiddagen har det varit lugnare.

-Däremot har det varit en hel del trafikhinder med bilar som blivit inplogade och dylikt, säger Kia Samrell på Stockholmspolisens ledningscentral.

Norra Uppland kan räkna med en decimeter snö under dygnet, likaså Lappland. I söder handlar det mer om puder eller enstaka centimetrar.

-Det ser ut att fortsätta på den inslagna vägen med kalluft över hela landet, i alla fall fram till torsdag då det är mer osäkert, säger meteorolog Emil Björck på SMHI.

Det blir minusgrader i hela landet, från fem i söder till 20 i norr.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes