KTH öppet trots hot

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm kommer att hålla öppet på måndagen trots att ett hot om massaker har framförts på internet.

– Vi tar hotet som framförts på internet på stort allvar. Polisen är inkopplad och vi kommer att följa de direktiv vi får från polisen, säger Lena Edvardsson säkerhetschef på KTH.

KTH:s rektor har, i samråd med polisen beslutat att hålla skolan öppen under måndagen.

Enligt besked på KTH:s hemsida kommer poliser att finnas på KTH:s samtliga campusområden under måndagen i brottsförebyggande syfte.

Skolledning och polis bedömer att de åtgärder som vidtas gör att det är säkert att vistas på skolområdet. De studenter som trots allt känner sig oroliga och väljer att avstå tentamen under måndagen kommer att erbjudas möjlighet att tenta vid senare tillfälle.

Hotet kommer mycket överraskande för skolledningen.

– Vi har aldrig råkat ut för något liknande tidigare under de 25 år som jag varit verksam på KTH, säger Lena Edvardsson.

I hotet som lagts ut på ett forum på internet uppger en anonym person att han ska ta med sig en pistol till skolan på måndagen och skjuta så många han kan.

– Vi tar hotet på allvar och vi jobbar på bred front med ärendet. Vi vill inte spekulera om vem som ligger bakom hotet, säger Ulf Göranzon, presstalesman för länskriminalpolisen i Stockholms län.

TT

Publicerad: