Inrikes

Man ihjälskjuten på p-plats i Malmö

INRIKES

Malmö. En man sköts ihjäl i Malmö på lördagskvällen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Skjutningen inträffade på en av parkeringsplatserna vid köpcentrumet Mobilia i Malmö och flera gärningsmän ska ha varit inblandade.

– Det var ganska illa redan från början. Han blev skjuten med flera skott, säger polisens informatör Stephan Söderholm till TT.

Enligt sydsvenskan.se ska någon form av bråk ha uppstått på en restaurang nära p-platsen. Mannen ska ha haft skottsäker väst på sig och flytt ut på parkeringen där han sköts ihjäl.

Mannen ska ha varit i 30-årsåldern och ha haft en hotbild mot sig, uppger sydsvenskan.se. Han ska ha varit delaktig i det gängkrig som pågick i Malmö 2007-2011 och även varit medlem i det kriminella gänget Brödraskapet. Den skjutne ska också ha varit något av en bombexpert och legat bakom den laddning som sprängdes vid åklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan 2007, som hämnd för att hon drivit flera mål mot kriminella gäng.

Efter fängelsestraffet för bomben mot åklagaren ska mannen ha fått beskydd av polisen, bytt namn och bosatt sig på hemlig ort. Mannens namn och bostadsort avslöjades när han knivhögg en man, något som hovrätten bedömde som självförsvar, skriver sydsvenskan.se.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes