Inrikes

Polis efterlyste "neger" i mejl

INRIKES

Landskrona. Ännu ett fall av olämpligt språkbruk har uppdagats inom polisväsendet. "En neger iklädd militärgrön jacka" - så beskrevs en man på ett fotografi av en chef inom Landskronapolisen.

Bilden hade hamnat på polisens anslagstavla efter det att en kvinna förra söndagen blivit rånad med en pistol. Polisen, som var i arbetsledande ställning, ville veta mer om fotot och skickade ut ett mejl till poliser i yttre tjänst, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

"På whiteboarden vid avrapporteringsplatserna sitter ett foto på en neger iklädd militärgrön jacka. Detta foto fanns i en av radiobilarnas kameror. Vem har tagit bilden, vem föreställer det mm? I ett personrån i söndags var en av gärningsmännen neger iklädd militärgrön (enfärgad) jacka. . ."

Martin Permén leder polisens värdegrundsarbete vid Rikspolisstyrelsen och anser att det är ett exempel på en olycklig beskrivning av en mörkhyad man.

– Det är konstigt att en polis gör en sådan beskrivning när alla vet att vi inte ska använda ordet neger, säger Permén till tidningen.

Mejlet ska nu utredas av polisens internutredningsgrupp.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes