Inrikes

Två gripna efter smitningsolycka

INRIKES

Trafikolycka. Flera personer har skadats i en allvarlig trafikolycka på Amiralsgatan i centrala Malmö. Två personer vårdas på Skånes universitetssjukhus för livshotande skador, uppger Region Skåne för TT. En tredje person har allvarliga skador.

Två män har nu gripits av polisen misstänkta för att ha färdats i den bil som ska ha orsakat olyckan. De misstänks för vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

– Jag vågar inte säga nu om föraren är en av dem. Vi vågar inte svara just nu på om det är fler som kan vara inblandade, säger Nils Norling på Skånepolisens ledningscentral.

Trafikolyckan inträffade när de två männen ville köra ifrån en polisbil som skulle göra en kontroll. När patrullbilen gav signal för att personbilen skulle stanna åkte den från platsen i hög fart.

TT: Har polisen följt efter i hög fart?

– Det är för tidigt att svara på de exakta omständigheterna just nu, men man har gjort ett försök att stoppa den här bilen och man har också gjort försök att följa med den. Men den har försvunnit från platsen i hög hastighet, säger Nils Norling.

Ett vittne till olyckan uppger för Kvällsposten på nätet att två personer på en trottoar ska ha fått bilen över sig. Det ska handla om en vuxen och ett barn, skriver tidningen. Polisen kan inte bekräfta att ett barn ska vara inblandat.

– Bilen kraschade in i parkerade bilar så att en parkerad bil slungades upp i luften, flög sju, åtta meter och landade på trottoaren, säger vittnet.

Delar av Amiralsgatan är avspärrad i båda körriktningarna på grund av omfattningen av olyckan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes