Inrikes

Erbjuds krisstöd efter bilkraschen

INRIKES

Malmöolycka. Många blev vittnen till den allvarliga påkörningsolyckan på Amiralsgatan i centrala Malmö i går, där en kvinna fick livshotande skador och hennes spädbarn skadades allvarligt.

Nu upprättar Malmö stad ett krisstödscentrum.

Ett medborgarkontor öppnas i dag för människor som har sett eller kommit i kontakt med olyckan, rapporterar lokala medier.

– Ibland kommer reaktionerna i efterhand och då kan man känna ett behov av att prata med någon, säger Rickard Vroland, avdelningschef på individ- och familjeomsorgen i Malmö innerstad, till Kvällsposten.

Ytterligare en kvinna fick lindriga skador i olyckan. Den inträffade när en bil försökte köra ifrån en polispatrull, som vid två tillfällen försökt genomföra en kontroll, strax efter klockan 14 i går eftermiddag. Vid det sista försöket försvann bilen i hög fart och kraschade därefter in i flera bilar på Amiralsgatan.

Fyra män - 20 till 22 år gamla - greps under gårdagen misstänkta för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och drograttfylleri.

Hur fort den efterföljande polisbilen körde är ännu inte känt. En internutredning av händelsen kommer att genomföras.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes