Inrikes

Livshotande skador efter skottdrama

INRIKES

Skjutna i Göteborg. Tillståndet är livshotande för de två unga män som skottskadades i stadsdelen Majorna i Göteborg i lördags kväll.

Ingen misstänkt har gripits.

Männen opererades under natten och på söndagseftermiddagen hade deras tillstånd försämrats från allvarligt till kritiskt livshotande, enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

Polisen misstänker att skottdramat kan vara gängrelaterat.

– De här två killarna har en tillhörighet till ett gäng i stan. Med tanke på den historik vi har i Göteborg är detta ett spår som vi arbetar efter eller om det är något annat som ligger bakom det här illdådet, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till TT.

Vid 21.30-tiden i lördags kväll blev de två männen, mellan 20 och 25 år, beskjutna i sin bil. Bilen stod vid rödljusen på Karl Johansgatan, strax intill hållplatsen Jaegerdorffsplatsen, när någon sköt mot dem.

Polisen vet inte om de besköts från en annan bil eller från någon på gatan.

TT:s utsände på Jaegerdorffsplatsen rapporterade på lördagskvällen om en övergiven svart BMW med skotthål i vindrutan framför förarplatsen och blodspår utanför bilen.

– En av de beskjutna männen sprang in på bensinstationen och sade till personalen att man skulle larma polisen. Den man som satt kvar i bilen var skjuten i huvudet, säger Fuxborg.

Det är oklart var den andre männen blev träffad. Ingen misstänkt har gripits.

– Vi har hört en del vittnen. En var rejält chockad, förmodligen var det vittnet framme strax efter att skottlossningen hade skett, säger Fuxborg.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes