Inrikes

Allvarliga bilolyckor i blixthalka

INRIKES

Stockholm. Flera allvarliga trafikolyckor inträffade på söndagskvällen i Mellansverige inom loppet av några timmar. Polisen uppger att det rådde blixthalka på olycksplatserna.

I Västmanland inträffade den allvarligaste på riksväg 56 mellan Västerås och Sala då två bilar frontalkrockade. Två personer skadades allvarligt. En av dem klipptes loss av personal från Räddningstjänsten och ska ha fått en skallskada.

På samma vägsträcka, riksväg 56 mellan Västerås och Sala, kolliderade tre bilar. En av bilarna hade hästsläp, dock utan hästar. Sju personer fanns i fordonen, två av dem fördes med ambulans till sjukhus. Ingen av dem uppges vara allvarligt skadad, enligt Lotta Israelsson, chef för kommunikationscentralen i länet.

Även Stockholms län var olycksdrabbat på söndagen. Strax efter 21 på kvällen hade Räddningstjänsten hanterat 18 bilolyckor. Olyckorna var jämt spridda från Norrtälje till Södertälje. Det handlade främst om avåkningar.

– Jag kan tänka mig att det är väderrelaterat. Det har snöat hela dagen och är moddigt. Det här är värre än vanligt, säger Håkan Dahlbäck, stabschef vid Räddningstjänsten i Stockholm.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes