Inrikes

Pojkar och vakter ännu inte förhörda

INRIKES

Brott. Mer än tio dagar har gått sedan en nioårig pojke bryskt trycktes ned av ordningsvakter på Malmö centralstation för att sedan omhändertas tillsammans med sin tolvårige kamrat. Men ännu har vare sig pojkarna eller ordningsvakterna förhörts.

Ingripandet filmades av en privatperson och filmklippet där vakten sätter sig på nioåringen och trycker hans huvud mot ett stengolv har upprört många. Flera har anmält de två vakterna och händelsen utreds av polisen som misshandel.

– Vi jobbar så fort vi kan. Jag utreder det här på samma sätt som andra brott, men det tar tid innan man fått in all den bevisning som gör att man kan lägga ihop pusslet, säger förundersökningsledare och åklagare Ulf Hansson.

Pojkarna, som är ensamkommande flyktingbarn och som försvann efter händelsen på centralstationen, hittades i förra veckan i Danmark. De har där omhändertagits av sociala myndigheter och kommer att förhöras.

– Ja, så fort jag tagit ställning till under vilka former vi kan höra dem i Danmark. Nu försöker vi samla in allt det material som går att samla in, säger Ulf Hansson.

Polisen ansåg inledningsvis att det inte fanns någon grund för ett allmänt åtal mot den ordningsvakt som tryckte ner nioåringen och dunkade hans huvud i stengolvet. Efter att flera polisanmälningar kommit in från allmänheten startades dock en ny granskning av ärendet.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes