Biljettstrul vid Melodifestivalen

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Falska biljetter till Melodifestivalens final i Globen är i omlopp - och många har blivit stoppade i entrén.

– Vi har stora problem. Det är runt 100 personer vid Globen som inte kommer att bli insläppta, säger Live Nations Catarina Oscarsson till TT Spektra.

Enligt henne kan de som har ogiltiga biljetter inte göra någonting i dag.

– De kommer inte att komma in i kväll. Vad de kan göra är att anmäla de personer eller företag som de har köpt biljetterna av.

Jenny Arnet hade tänkt gå på Melodifestivalen med sina två barn och sin man, men står nu utanför Globen med ogiltiga biljetter.

– Vi trodde inte att det var sant när vi kom hit och de sade att biljetterna redan var använda. Tjejerna blev såklart jätteledsna. Nu hoppas vi att vi ska komma in på något sätt i sista sekund, säger hon till TT Spektra.

Arrangören Live Nation varnade tidigare på eftermiddagen alla som inte köpt sina biljetter direkt på Ticnet eller via ett auktoriserat ombud.

Misstanken om oegentligheter uppkom sedan man sett att en mängd bokningar på Ticnet gjorts i samma namn och sedan makulerats.

– Är det så att någon ändå hunnit skriva ut biljetter är det biljetter som inte fungerar, säger Catarina Oscarsson, pressansvarig vid Live Nation.

Strax innan Melodifestivalen skulle börja kom ett hot in mot Globen, skriver Rapport på Svt.se.

Men det var aldrig något riktigt bombhot.

– Det har kommit information om att det eventuellt skulle ha varit ett bombhot. Vi har haft en patrull på plats som har lyssnat på det inspelade telefonsamtalet och bedömt det som att det inte är ett bombhot, säger Patrik Eriksson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Så som han uppfattat det har den som ringt hört någon annan säga något som uppfattats som ett hot.

TT: Är det stökigt utanför med alla som inte har giltiga biljetter.

– Nej, inte direkt. Vi har inte fått in någon information om att det är så.

TT-TT Spektra

Publicerad: