Inrikes

Energisamtal kommer fortsätta

INRIKES

Stockholm. Det finns förutsättningar för att fortsätta energisamtalen med regeringen.

Det sade socialdemokraternas talesman Thomas Eneroth efter diskussionerna med regeringen, som tog längre tid än planerat.

Eneroth företrädde partiet under samtalen på näringsdepartementet, eftersom S-ledaren Mona Sahlin fortfarande är sjuk.

Näringsminister Maud Olofsson (C) såg nöjd ut efter dagens överläggningar med oppositionen.

– Det har varit bra samtal och en bra samtalston. Vi har fått lufta och diskutera alla de ingredienser som finns i den energi- och klimatuppgörelse alliansregeringen har slutit.

Olofsson säger att hon tror att det finns förutsättningar att nå en samsyn. Hon poängterar att det skulle skicka en tydlig signal, inte minst inför klimatförhandlingarna i Köpenhamn, om att Sverige vill ta ledarskapet för att få en klimatvänlig politik.

– Vi kom hit med ambitionen att undersöka förutsättningarna för en bred överenskommelse om energipolitiken. Vi har ställt ett antal frågor och haft en bra och konstruktiv diskussion och vi upplever att det finns förutsättningar för att fortsätta samtalen.

Enligt Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand är det för tidigt att prata om huruvida man ska komma överens men det var inte heller syftet med dagens möte. Även enligt Wetterstrand finns det förutsättningar att fortsätta diskussionerna med regeringen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes