Inrikes

Kvinna kidnappades - fyra anhållna

INRIKES

Luleå. En 25-årig asylsökande kvinna kidnappades på onsdagen av åtta män i Älvsbyn i Norrbotten.

Hon fördes till Luleå där fyra av männen kunde gripas efter flera timmar. De är nu anhållna.

– De fyra män som greps i dag har förhörts och har sedan anhållits misstänkta för människorov. Utredningen och förhören fortsätter under torsdagen, säger Erik Kummu, vakthavande befäl hos polisen i Norrbotten.

Polisen i Norrbotten larmades vid 11-tiden på onsdagen om att en ung asylsökande kvinna förts bort mot sin vilja från sin bostad i Älvsbyn omkring fem mil från Luleå. Åtta män hade setts försvinna med kvinnan i två hyrbilar.

Ett stort polisuppbåd sattes in i sökandet efter kvinnan och hennes kidnappare.

– Vi satte in alla tillgängliga resurser i spaningarna, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid Polisen i Norrbotten, till TT.

Vägar spärrades av och jakten koncentrerades till den södra länsdelen. Efter drygt två och en halv timme hade polisen spårat de båda bilarna till centrala Luleå. Den bortförda kvinnan togs om hand av polisen på Storgatan där också fyra av de åtta männen kunde gripas.

Samtliga fyra gripna fördes till polishuset misstänkta för människorov, alternativt olaga frihetsberövande. De anhölls på onsdagskvällen av vice chefsåklagare Thomas Ennefors.

Det är ännu okänt vad som ligger bakom den männens agerande. Polisen har inte velat uppge om det finns något motiv, men i utredningen har polisen konstaterat att några av de inblandade männen är släkt med kvinnan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes