Sex år för våldtäkt på dotter

Eksjö. En man i 40-årsåldern döms av Eksjö tingsrätt till sex års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. Offret är mannens egen dotter.

Våldtäkterna har skett i hemmet med start det år flickan fyllde 13.

Mannen döms också att betala 280 000 kronor i skadestånd till sin dotter.

Pappan döms för grov våldtäkt mot barn vid minst fyra tillfällen som ska ha skett under ett och ett halvt års tid och börjat när flickan var 13 år. Det senaste tillfället var den 11 februari i år.

Men flickan har även berättat att övergreppen ska ha börjat långt tidigare långt tidigare men det omfattas inte av åtalet. Övergreppen skedde ofta tidigt på morgonen när mamman hade gått till jobbet och innan flickan gått till skolan. De följde ofta samma scenario. Pappan kom upp till hennes rum där hon låg och sov.

Men flickan bar övergreppen för sig själv under lång tid. Det var först när hon i februari i år lättade sig för två kamrater som det avslöjades. Då insåg hon också att hon behövde bevis. Annars skulle ingen tro på henne. Bevisen ordnade hon genom att topsa ett lakan som använts för att torka bort pappans spermier från hennes mage. Hon samlade även saliv från pappan genom att topsa sin egen mun.

Tingsrätten i Eksjö skriver i sin dom att flickan är trovärdig men enbart hennes berättelse hade inte räckt till fällande dom. Därtill behövdes den stödbevisning som flickan själv såg till att få fram samt vittnens berättelser under rättegången, bland annat från hennes två kamrater.

Pappan nekar till allt.

TT