Inrikes

Elva till sjukhus efter vätskeattack

INRIKES

Jönköping. Elva personer fick uppsöka sjukhus sedan en vätska kastats in i en lägenhet i Huskvarna natten till onsdagen.

Vad det handlar om för ämne är ännu oklart. Från början talades det om att det kunde vara det giftiga ämnet fluorvätesyra, men senare på onsdagen förklarade polisen att man inte alls vet vad det kan vara.

– De är är på väg hit från räddningstjänsten i Göteborg för att göra ett snabbtest, sade kriminalinspektör Lennart Wennblom till TT vid lunchtid.

Attentatet skedde vid tvåtiden på natten i bostadsområdet Öxnehaga. Enligt polisen krossades fem fönsterrutor och dessutom kastades vätskan in i lägenheten. På vilket sätt är okänt. På ett tidigt stadium sades att vätskan fanns i en behållare men Wennblom hade senare på onsdagen inga uppgifter om detta.

Hur vätskan nu än hamnade i lägenheten så märktes den av snabbt.

– När polispatrullen och räddningstjänsten kom till platsen konstaterade man att det var en brunaktig vätska som direkt var väldigt irriterande för halsen, säger Nils-Erik Eriksson, pressinformatör på polisen i Jönköpings län.

Två personer i 20-årsåldern befann sig i lägenheten. Dessa två samt två poliser och sju personer från räddningstjänsten var på onsdagen inlagda på sjukhus för observation under 48 timmar. De mådde då bra, enligt Lennart Wennblom.

Vem eller vilka som kastat in vätskan och motivet till det är oklart, men polisen har fått fram uppslag under utredningen.

– Vi har jobbat bakåt i tiden, och det finns indikationer på att vi är rätt ute för att hitta ett motiv. Vad det är kan jag dock inte gå in på, säger Lennart Wennblom.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes