Två av Möllers anhöriga avstod vittnesmål

INRIKES

Brott. Tre av Johanna Möllers nära anhöriga skulle i dag höras i hovrätten. Två av dem valde dock att inte avlägga något vittnesmål.

De tre är inte bara vittnen i målet utan även misstänkta för inblandning i mordet på Möllers make.

Johanna Möller dömdes mot sitt nekande till livstid för de så kallade sommarstugemorden utanför Arboga i tingsrätten. Efter överklagande går nu förhandlingarna i hovrätten mot sitt slut.

På tisdagen skulle två av Möllers anhöriga samt ytterligare en person med nära koppling till familjen förhöras på nytt. Vittnesmål från trion fick betydelse när tingsrätten fällde Möller för mord på hennes pappa, mordförsök på hennes mamma och anstiftan till mord på hennes tidigare make.

Två av de anhöriga valde dock att inte vittna. Som närstående är man inte skyldig att göra det.

Den tredje vittnade bland annat om att Möller inte har problem att köra i mörker, vilket Möller själv påstått.

De tre anhölls förra vintern misstänkta för mordet på Möllers make, men släpptes. Misstankarna mot dem kvarstår dock. Åklagaren Jessica Wenna skriver i ett mejl till TT att utredningen mot de tre fortfarande pågår, men uttalar sig inte närmare om bevisningen.

Förhandlingarna i hovrätten har till stor del handlat om att lyssna på inspelningar från rättegången i tingsrätten. De misstänkta anhöriga skulle dock höras på nytt. Alla tre nekar till att ha någonting med makens död att göra.

Rättegången ska enligt plan avslutas den 29 januari.

TT