Inrikes

En förbipasserande till sjukhus efter stort huliganbråk

Av: 

Martin Mederyd Hårdh

INRIKES

Mellan 40 och 100 fotbollshuliganer slogs utanför en krog i centrala Stockholm natten till lördag.

En förbipasserande kom i vägen för våldet – och fick föras till sjukhus. Den första polispatrullen på plats larmade om att ”de slår sönder stället”.

Polisen larmades om händelsen strax efter midnatt. En stor samling personer – fotbollshuliganer – ska ha börjat slåss vid en krog på Fridhemsplan i centrala Stockholm.

När en polispatrull kom till platsen larmade de hem om att ”de håller på att slå sönder stället”. Totalt skickades ett tiotal patruller. I tumultet ska en eller flera personer ha gett sig på en förbipasserande som skadades i ansiktet och fick föras till sjukhus.

”Katt- och råttalek”

Vittnesmålen om hur många som deltog i bråket skiljer sig åt.

– Siffrorna varierar mellan 40 och 100, så det är svårt att göra en bedömning. Det ska i alla fall ha varit ett 50-tal, säger Patrik Eriksson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Grupperingarna splittrades och sedan följde vad som beskrivs som en ”katt- och råttalek” i kvarteren.

Den förbipasserande person som skadades hämtades av ambulans i korsningen Arbetargatan/St. Göransgatan, några hundra meter från krogen. Det är ännu oklart vilken typ av våld denne utsattes för och hur allvarliga skadorna var.

En anmälan om grov misshandel har upprättats och enligt den sparkades en person som låg på marken.

20-tal omhändertogs

Ingen greps i samband med bråket, men ett 20-tal personer omhändertogs av polis och transporterades till olika platser utanför Stockholm. Några kördes till södra förorterna och några norrut.

– I sådana här fall är det svårt att identifiera vem som har gjort vad och vi kan inte gripa allihopa, säger Patrik Eriksson vid polisen.

Det är också oklart vilka lagsympatier personerna hade. AIK och Djurgården möttes tidigare under kvällen i en basketmatch. AIK-supportrar var inte välkomna till den matchen efter stökigheter vid tidigare basketderbyn.

Publisert: