Inrikes

Anhållen i mordutredning släppt

INRIKES

Borlänge. Den 52-årige man som suttit anhållen i mordutredningen kring en försvunnen ung man från Ludvika försattes på onsdagen på fri fot.

– Han är fortsatt misstänkt för skyddande av brottsling men graden av misstanke har inte stärkts och därför har åklagaren valt att släppa honom, säger kommissarie Sven-Åke Petters vid Dalapolisen till TT.

Mannen togs i tisdags till förhör och anhölls efter det misstänkt för att ha kännedom om försvinnandet i november i fjol av en 22-årig man och vem som kan ligga bakom det - utan att avslöja det för polisen.

På onsdagen hördes sex personer om den saknade 22-åringen. En av dem är ett helt nytt vittne som berättat att han den aktuella natten då mannen försvann hört flera rop på hjälp inte långt från den försvunnes bostad i Knutsbo i Avesta.

Vittnet hörde även en bildörr slås igen och ljud av en bil som snabbt körde iväg.

– Vi vill nu ha kontakt med ytterligare personer som kan ha sett eller hört något, säger Sven-Åke Petters.

Han ser inte frigivandet av 52-åringen som ett direkt bakslag utan menar att det hör till arbetet i en mordutredning.

– Det här handlar om ett långsiktigt arbete, förklarar Sven-Åke Petters.

22-åringen hade på kvällen den 21 november förra året besökt puben Solo vid Grand hotell i Ludvika. Vad som hände där med honom under kvällen och natten därpå är inte känt. Ingen av hans vänner lade märke till när han lämnade puben.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes