Batongman kidnappade kvinna och stal bil

INRIKES

Brott. En 26-årig kvinna i Sala överfölls av en man med batong när hon kom till jobbet tidigt i morse. Kvinnan försvarade sig med en spade mot slagen, enligt polisen.

– Han tar med henne i sin bil och börjar åka från platsen. Efter en kortare färd lyckas kvinnan hoppa ur bilen och ta sig till ett närbeläget hus, säger Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans där hon vårdas för sina skador. Den 44-årige mannen - en bekant till kvinnan - efterlystes av polisen för grov misshandel och människorov.

Några timmar senare ringde en kvinna i Skinnskatteberg till polisen och berättade att en man hade kommit hem till henne och stulit hennes bil.

– När vi får uppgifter om den bilen som står kvar och beskrivningen av mannen, förstår vi att det är mannen som gjort sig skyldig till grov misshandel och människorov i Sala, säger Anders Hedström.

Polisen skickade en patrull som hann ikapp den stulna bilen.

– Han försökte naturligtvis komma undan, så han åker ut på E18 och där kör han av vägen och voltar. Bilen hamnar långt ut på en åker, och börjar också brinna. Men mannen kan ta sig ur bilen och grips strax därefter av poliser som är på plats, säger Anders Hedström.

Mannen är nu även misstänkt för väpnat rån och vapenbrott. Hans motiv är ännu oklart.

Varken den 26-åriga kvinnan eller den 44-åriga mannen är bosatta i Västmanland.

TT