Inrikes

15-åring erkände bombhot mot kommun

INRIKES

Kalmar. Två kommunala byggnader i Kalmar fick utrymmas efter ett falskt bombhot på tisdagseftermiddagen. En 15-årig pojke erkände sig skyldig till hoten senare på kvällen efter att ha hämtats in till förhör.

Det var strax före och strax efter klockan två på eftermiddagen som två samtal ringdes in till kommunens växel. Enligt personen som ringde hade en sprängladdning placerats på taket till en av kommunens byggnader.

De kommunanställda i stadshuset och i byggnaden som inrymmer socialförvaltningen och skolförvaltningen tvingades snabbt lämna sina arbetsplatser när polisen beslutade att utrymma och ett stort område omkring byggnaderna spärrades av.

Efter en genomsökning med hundar kunde polisen konstatera att det rörde sig om falska hot och avspärrningarna hävdes efter ett par timmar.

Man lyckades snabbt spåra innehavaren av den telefon som hotsamtalen ringdes ifrån, men personen släpptes när han berättat att han lånat ut mobiltelefonen till en anhörig.

Den skyldige visade sig vara telefoninnehavarens 15-årige bror, som när han hämtats av polisen erkände att det var han som ringt in hoten, meddelade Kalmarpolisen i ett pressmeddelande. Han kunde inte ange något motiv bakom bombhotet.

På grund av gärningsmannens låga ålder överlämnades ärendet till socialtjänsten i Kalmar på tisdagskvällen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes