Kaos i tunnelbanan efter brand

Stockholm. En brand på Skanstulls tunnelbanestation i centrala Stockholm på fredagsmorgonen ställde till stora problem i trafiken under hela dagen.

Det var vid sextiden på luciamorgonen som Skanstulls tunnelbanestation utrymdes efter att perrongen fyllts med rök. Vad som orsakade branden, som ledde till omfattande skador på el- och signalkablar, är ännu inte känt. Ingen människa skadades.

Branden ledde till kraftiga förseningar och trängsel då stressade resenärer skulle ta sig till och från jobbet i rusningstrafiken. Tågen tvingades vända norrut vid Gullmarsplan och åt andra hållet vände de vid Hötorget. SL satte in ersättningsbussar för att kunna ta resenärer från Slussen till Gullmarsplan.

Under fredagseftermiddagen var det fortsatt stopp mellan Gullmarsplan och Hötorget, och oklart när trafiken skulle kunna börja rulla normalt igen.

– Det vi nu vet med ganska stor sannolikhet är att vi inte kommer att kunna köra någon full trafik under det här dygnet, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst till TT.

För resenärerna innebär det långa köer och väntetider.

– Eftermiddagsrusningen har kommit igång och det är stora störningar på vår största tunnelbanelinje, så självklart blir det så, säger Pettersson.

TT

Publisert: