Oro bland politiker efter misshandel

Publicerad:
Uppdaterad:

Nordmaling. En politiker i Nordmalings kommun har sökts upp i sitt hem och misshandlats av en okänd gärningsman. Händelsen sprider oro bland politikerna i kommunen, och en politiker lämnar nu sina uppdrag.

Politikern sitter i Barn- och utbildningsnämnden, och enligt kommunalrådet Ulla-Maj Andersson (S) ska förövaren ha talat om de nedlagda byaskolorna under misshandeln. Angreppet ska ha skett runt klockan 23 på onsdagskvällen.

– Det är fruktansvärt för demokratin och för enskilda personer. Vi kan aldrig låta anarkin råda, säger Ulla-Maj Andersson.

Andersson säger till TT att hennes politikerkollega ligger på sjukhus. Till Aftonbladet säger hon att hennes kollega blev slagen och sparkad i huvudet. De båda talades vid på telefon i morse, och kollegan ska då, efter att ha röntgats, ha berättat att skallskadorna inte var allvarliga.

Händelsen är polisanmäld och en förundersökning om misstänkt misshandel och hemfridsbrott har inletts. Ingen person är gripen.

Kommunpolitiker och tjänstemän i Nordmaling samlades i eftermiddags till krismöte. Misshandeln har spridit oro bland övriga politiker i kommunen.

Nu väljer en moderat politiker att lämna sina uppdrag.

– Jag kan bekräfta att jag lämnar politiken i Nordmaling. Det är inte värt att behöva känna sig otrygg, säger politikern till Västerbottens-Kuriren.

TT har sökt politikern för en kommentar.

Enligt en undersökning som Brottsförebyggande rådet (Brå) presenterade förra året har en av sex politiker har utsatts för trakasserier, hot eller våld.

TT

Publicerad: