Vädret är inte festen på nyårsafton

INRIKES

Väder. När 2016 tar sina sista andetag är det i alla fall inte det fantastiska vädret som kommer att få det att tappa andan. Plusgrader, moln och lite regn eller snö är årets avskedspresent till stora delar av Sverige.

Den som vill se fyrverkerier brinna av mot en stjärnklar himmel bör denna nyårsafton befinna sig i Svealand eller sydligaste Norrland. I resten av landet bjuder himlen på en molnig fond.

– De sista timmarna på året blir det för Götalands del lite småblåsigt och ganska mycket moln och kanske lite regn. Även i mellersta och norra Norrland blir det molnigt men där kan det bli lite snö i stället för regn, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Kvällen och natten blir ganska mild i hela landet. I Götaland och Svealand blir det plusgrader medan nordligare delarna av Sverige kan få någon eller några minusgrader.

Mer gynnsamma förhållanden kan det bli på nyårsdagen. I alla fall för den som vill insupa det nya året utomhus.

– Det ser ut att bli fint väder på många håll, med undantag för södra Götaland där det kan komma lite regn. I södra Norrland och norra Götaland finns det till och med chans att få se en blek vintersol, säger Sandra Andersson.

TT