Inrikes

Ingen rockresa för rullstolsresenär

INRIKES

Göteborg. Ulf Anderssons fru hade beställt en rullstolsplats åt honom på tåget till AC/DC-konserten. Men rullstolen gick inte att få upp på tåget, så det blev varken resa eller konsert.

För fem år sedan blev Ulf Andersson svårt skadad i en trafikolycka. Sedan dess är han handikappad och rullstolsburen.

I november köpte Ulfs hustru Betty Andersson biljetter till en av rockgruppen AC/DC:s konserter i Globen i Stockholm i 50-årspresent till maken. Samtidigt köpte hon tågbiljetter hos SJ och var noga med att beställa en rullstolsplats till Ulf, skriver Göteborgs-Posten.

Men när sällskapet kom till Göteborgs centralstation på söndagen visade det sig att rullstolen inte kunde tas med på tåget. Liftarna som tar ombord rullstolar har varit avstängda på alla X 2000-tåg sedan före jul, sedan det hänt att liftar gett vika och rullstolar fallit ut på perrongen. Orsaken förmodas vara en felaktig svetsfog.

Ingen hade dock informerat familjen Andersson om detta trots att de bokat en rullstolsplats. Besvikelsen över den uteblivna resan blev stor.

– Av någon anledning verkar det som att vi inte har lyckats komma i kontakt med dem, säger Thomas Oberländer på SJ:s pressjour till GP, och beklagar det som hänt.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes