Inrikes

Tre unga män våldtog 16-åring

INRIKES

Malmö. Den 16-åriga flickan blev instängd på toaletten i en lägenhet i Malmö och våldtogs av tre unga män. En 22-åring och en 17-åring dömdes på tisdagen i Malmö tingsrätt till fyra års fängelse respektive ungdomsvård i elva månader. Den tredje våldtäktsmannen är ännu inte identifierad, skriver lokala medier på nätet.

Flickan lärde känna 17-åringen som kompis och skulle träffa honom i augusti i fjol. Men i stället för att komma ensam till träffen så var två vänner till pojken med honom i bilen. Tillsammans åkte de till en lägenhet.

Efter att 17-åringen försökt tjata till sig sex, så våldtogs flickan av honom och de två andra männen inne på toaletten.

Lägenhetsinnehavaren var däremot inte med under våldtäkten utan sade sig inte förstå vad som hände, eftersom han satt och lyssnade på musik i ett angränsande rum.

Flickan hade rymt hemifrån och var orolig för att överlämnas till de sociala myndigheterna. Trots det polisanmälde hon våldtäkten direkt efteråt, vilket enligt rätten stärker hennes trovärdighet.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes