Inrikes

Kyrkopolitiker dömd för våldtäkter

INRIKES

Stockholm. En kyrkopolitiker i Stockholmstrakten har fått fyra års fängelse för våldtäkt på sina barnbarn. Tingsrättens dom visar att han har begått övergreppen under flera år medan han suttit barnvakt.

Politikern har dömts mot sitt nekande och han har kvar uppdragen i sin församling, skriver Metro. Han har inte heller berättat om domen där.

Annika Sjökvist-Platser, pressansvarig vid Stockholms stift, uppger för tidningen att stiftet inte ens känt till polisutredningen mot honom.

Mannen ställde upp och passade de två barnbarnen flera gånger i veckan i sin dotters bostad. Han ska då ha tvingat dem att se på pornografiska filmer och att sedan berätta vad de tyckte. Därefter ska han ha förgripit sig på dem.

Brotten pågick i tre år tills det äldsta av barnen närmade sig tioårsåldern och det yngre var sex år. Då upphörde politikern med sina övergrepp. Till sist avslöjades vad han haft för sig när ett av barnen gick i terapi och polisanmälan skedde förra året.

Mannen sitter kyrkorådet i sin församling.

– Det kom annat emellan. Hur som helst är jag dömd mot mitt nekande och tänker överklaga, är politikerns förklaring i Metro till varför han inte informerat vare sig stiftet eller församlingen.

Tingsrätten fällde mannen på flera detaljerade vittnesuppgifter som den fann trovärdiga.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes