V har uppmanat Allard lämna partiet

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Den vänsterextrema gruppen Revolutionära Fronten uppskattas av Ung Vänsters ordförande i Örebro Län, Markus Allard. Vänsterpartiet vill nu att han lämnar partiet.

Polisen grep i tisdags ett tiotal personer med koppling till gruppen, bland annat för misstankar om grov misshandel, men det besvärar inte Allard.

– Jag gillar dem på Facebook. De är en anledning att jag över huvud taget kan vara aktiv. När nazisterna har hotat mig, så finns de där och skyddar. Mer än vad polisen någonsin har gjort, säger han till Tvärsnytt i SVT.

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler har pratat med Allard och bett honom lämna partiet.

– Vi tar det här på ytterst allvar. Vi tycker det är väldigt omdömeslöst att försvara en organisation som Revolutionära Fronten som vi inte ska ha någonting att göra med, säger Etzler till TT.

Det kommer nu bli ett uteslutningsärende där både Allard och partiet får framföra sina versioner.

I våras liknade Allard, också på Facebook, S-ledaren Stefan Löfven med Adolf Hitler. V i Örebro bad honom då lämna posten som ersättare i kommunfullmäktige.

– Han representerar inte längre partiet i våra ögon. Vi ser honom som en politisk vilde, säger Hans Holberg, ordförande för styrelsen i Vänsterpartiet i Örebro, till Tvärsnytt.

TT

Publicerad: