Ingen DNA-träff i dubbelmordsfall

Publicerad:
Uppdaterad:

Växjö/Göteborg. Kvinnan som misstänks för dubbelmordet i Växjö i påskhelgen är troligen inte skyldig till ett uppmärksammat mord i Göteborg 2005. Hennes DNA stämmer inte med spår från brottsplatsen.

– Det är högst osannolikt att kvinnan i Växjö är mördaren. Men vi håller fortsatt kontakt med polisen i Kronoberg för att uttömma alla möjligheter. Vi vet ju inte vart vår och deras utredning tar vägen, säger Björ Blixter, presstalesman hos polisen i Västra Götaland, till TT.

Cirka 350 personer har hittills kontrollerats i jakten på den som begick mordet i en sybutik i centrala Göteborg i oktober 2005, då en 36-årig kvinna knivhöggs till döds. Vittnesuppgifter, suddiga bilder från en övervakningskamera och spår på brottsplatsen tyder på att mördaren är en kvinna. Eftersom polisen inte kunnat hitta något motiv eller någon koppling mellan offer och gärningsman, har utredarnas främsta teori varit att dådet begåtts av en drogmissbrukare eller psykiskt sjuk person.

Den 34-åriga kvinnan i Växjö, som är häktad för att ha knivskurit två män till döds på påskdagen, stämmer med den bilden. Hon hade en relation till den yngre av männen, 41 år, men någon koppling mellan henne och den 70-årige man som också dödades är inte känd. Kvinnan har tidigare tvångsvårdats för psykiatriska besvär, och direkt efter häktningen fördes hon åter till psykiatrisk vård. Polisen har inte kunnat höra henne.

– Utredningen fortsätter. Det är jobbigt för offrets anhöriga och en belastning för rättsväsendet så länge man inte når fram till en lösning, säger Björ Blixter.

I Växjö går utredningen av påskens dubbelmord vidare med bland annat tekniska analyser. Polisen hoppas att den häktade 34-åringen ska tillfriskna så pass att det går att höra henne.

TT

Publicerad: