Inrikes

Konstfackselev polisanmäld

INRIKES

Stockholm. Storstockholms Lokaltrafik (SL) har polisanmält en elev på Konstfack som filmat vandaliseringen av en tunnelbanevagn till sitt examensarbete.

Eleven kan inte ha fejkat filmen, anser SL som enligt Dagens Nyheter hävdar att den inte kan ha tillkommit på lagligt sätt. På filmen syns en man klottra ner vagnen och slå sönder ett fönster.

Filmen visar numret på vagnen och att den står vid en station - alltså var den i trafik vid filmningen, anser SL som också utesluter att det varit fråga om trickfilmning.

– Vi vet inte när och var men att det här har hänt syns på bilderna, säger pressekreteraren Gisela Poellinger till DN.

SL avbryter nu sin egen utredning av händelsen och låter med sin anmälan polisen fortsätta arbetet.

Konstfackseleven som i sitt examensarbete filmade klottrandet i vagnen har gjort ännu en vandaliseringsfilm under sin utbildning, skriver Expressen.se. I filmen syns en svartklädd maskerad man spreja färg på väggar och golv på en tunnelbanestation. I en essä som studenten skrev under sitt sista år på skolan ingår 24 stillbilder från filmen.

Essän ska enligt kursbeskrivningen vara vetenskaplig men enligt Expressen.se består ungefär två helsidor endast av texten "bla-bla-bla".

I essän beskriver också studenten sin syn på graffitikritiker:

"Om det kostar samhället så jävla mycket, skit i att tvätta bort det, folk har väl ganska bra om man har tid att gnälla över att en yta färg har bytt yta, stackars bostadsrätt!"

Studenten fick betyget godkänd för essän.

Expressen.se har förgäves sökt företrädare för Konstfack för en kommentar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes