Inrikes

Misstänkt brev till redaktion

INRIKES

Brott. Nerikes Allehanda har fått ett misstänkt brev skickat till sin redaktion.

En bombgrupp från Stockholm är på väg till Örebro för att undersöka kuvertet.

Brevet är adresserat till konstnären "Lars Vilks c/o Nerikes Allehanda" och har avsändare från Hannover.

– Vi fick brevet i förmiddags och när det var sammankopplat med Lars Vilks kände vi oss tvungna att kontakta polisen. Vi vet ännu inte om det är något misstänkt i kuvertet men jag kan säga att det innehåller mer än bara papper, säger Katrin Säfström, tidningschef Nerikes Allehanda.

Örebropolisen har låst in brevet i ett rum som har spärrats av och bevakas.

– En bombgrupp ska komma från Stockholm, men den är nog inte här förrän framåt kvällen, säger Jörgen Westlin vid Örebropolisens kommunikationsavdelning.

I nuläget finns inga planer på att evakuera lokalerna, utan redaktionen fortsätter arbeta som förut.

– Det är klart att det finns en oro men vi har haft ett informationsmöte om hur vi ska hantera det, säger Katrin Säfström.

Enligt henne ska även den tyska polisen vara inkopplad då brevet tycks komma från Tyskland. Något som Örebropolisen inte kan bekräfta.

– Det vet jag ingenting om, säger Jörgen Westlin.

Tidningen har tidigare varit utsatt för hot efter att ha publicerat Lars Vilks teckning av profeten Muhammed som en rondellhund.

– NA har nämnts många gånger tillsammans med honom sedan 2007, men ofta felaktigt utpekade som den enda som publicerade karikatyren. Vi har inte fått något liknande brev förut, säger Katrin Säfström.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes