Mammans vädjan fick tusentals svar

INRIKES

Mänskligt. Efter att hans mamma Katja lagt upp en annons på nätet har Adam Karlsson och hans familj översvämmats av svar.

Tiotusentals personer har hörsammat en enkel vädjan: skicka pennor.

"Det finns en autistisk pojke som blir tio år nu i december. De flesta med autism har ett/flera specialintressen". Så inleds Katja Nybackas annons på Blocket.

Pojken i fråga är hennes son Adam Karlsson, och hans specialintresse är att samla på pennor med företagstryck.

"Pennpojken"

Familjen fick snabbt ett enormt gehör för annonsen, som lades upp förra veckan. Tiotusentals personer har hört av sig och Adam Karlssons pennsamlande har blivit omskrivet i tidningar och i sociala medier.

– Adam är jättelycklig och tycker att det är roligt att han är med i tidningen och på Facebook. Han säger "alla skriver om mig", men han har inte riktigt förstått hur enormt stort det har varit. Han får nog heta "pennpojken" hädanefter, tror jag, säger Adam Karlssons plastpappa Björn Sundberg och skrattar.

"Hela garaget"

Först kom svaren, sedan började pennorna anlända - och det finns inget stopp i sikte. Under dagen har familjen firat Adam Karlssons tioårsdag på ett lekland. När de återvänder hem väntar de sig en brevlåda som dignar med försändelser.

– Vi räknade med att ungefär 1 000 pennor skulle komma och att vi skulle få plats med dem på en spånskiva. Men som det verkar nu får vi nog fylla hela garaget. Som tur är har vi utrymme. Jag tror nämligen inte att Adam vill ha pennorna i en byrålåda någonstans, det är inte riktigt hans stil, säger Björn Sundberg.

TT