Dömd i Fadimemål misstänkt för mord

INRIKES

Brott. En 45-årig man är anhållen misstänkt för knivmordet på en 55-årig man i Bollnäs.

Den misstänkte var släkt med den mördade Fadime Sahindal. Han är dömd för att ha försökt skydda hennes pappa, skriver Expressen.

Polisen larmades vid 21-tiden i lördags om ett bråk i en bostad i Bollnäs. En livlös man hittades i bostaden. Hjärt- och lungräddning sattes in, men mannens liv gick inte att rädda.

En och en halv timme efter knivattacken greps den misstänkte 45-åringen. Han anhölls senare misstänkt för mord.

Vill inte kommentera

Åklagaren Birgitta Fernlund vill inte säga hur 45-åringen ställer sig till misstankarna.

– Jag kan inte kommentera någonting och det är av utredningsskäl, säger hon till TT.

Bostaden där mordet skedde spärrades av för en teknisk undersökning. Kommunens krishanterare kopplades också in. Enligt uppgifter från polisen ska både vuxna och barn ha funnits i bostaden när knivskärningen inträffade.

Det finns en koppling mellan den anhållne mannen och offret, enligt polisen.

Släkt med Fadime

Den 45-årige mannen var släkt med Fadime Sahindal som mördades 2002, skriver Expressen. Hennes pappa dömdes till livstids fängelse för det mycket uppmärksammade hedersmordet. Under rättegången mot pappan erkände 45-åringen mordet. Han dömdes senare för skyddande av brottsling.

Mannen var tidigare gift med en kvinna som nu bodde med den mördade 55-åringen. 45-åringen ska ha hotat paret vid flera tillfällen. Paret har begärt kontaktförbud för mannen vid två tillfällen de senaste åren men nekats av åklagare, enligt Expressen.

– Jag vill inte kommentera de uppgifterna i det här skedet, säger åklagaren Birgitta Fernlund.

TT har sökt 45-åringens advokat.

TT