Stal Apple-tv från tre som dött av förgiftning

INRIKES

Brott. En 25-årig man döms för att ha stulit saker ur en bostad i Skivarp där tre män hittats döda, skriver Skånska Dagbladet.

Männen hittades döda i februari och polisen inledde först en förundersökning om mord. Men det visade sig senare att de dött av kolmonoxidförgiftning.

Men när polisen genomförde en brottsplatsundersökning i bostaden passade 25-åringen på. Då klev han in och stal bland annat tre limpor cigaretter, en guldring, en guldkedja och en Apple-tv. Han tog också en jacka och digitalkamera från husägarens vänner som var på besök.

Stöldgodset hade ett värde på 17 000 kronor och intrånget i bostaden skedde någon gång den 16 februari, enligt tingsrätten.

När han var klar tog den kraftigt berusade 25-åringen en av de döda männens bil som stod parkerad utanför huset. Han körde ut på E22 men krockade med ett annat fordon vid en omkörning.

I stället för att stanna på platsen flydde han in sedan i skogen men där kunde polisen spåra upp honom med hundar och hittade honom i en vedbod, skriver Skånska Dagbladet.

Mannen döms för stölden av föremålen och bilen samt två fall av misshandel i Skurup, där han en av gångerna slog en man med en golfklubba.

TT