Inrikes

Tre gripna efter smitningsolycka

INRIKES

Trafikolycka. Flera personer skadades i en allvarlig påkörningsolycka i centrala Malmö på onsdagen. Två svårt skadade personer vårdas på Skånes universitetssjukhus, uppger Region Skåne för TT. En tredje person har allvarliga skador.

Enligt flera medier är det två kvinnor i 30-årsåldern och ett barn som har förts till sjukhus. Det ska vara en av kvinnorna och barnet som har livshotande skador.

Tre män - 20, 21 och 22 år gamla - har gripits av polisen misstänkta för att ha färdats i den bil som ska ha orsakat olyckan. De misstänks för vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Den 21-åriga mannen greps vid 17-tiden i en bostad.

Smet från kontroll

– Vi vet i nuläget inte vem som har kört bilen. Men vi misstänker att de här tre männen har färdats i bilen, säger Nils Norling på Skånepolisens ledningscentral.

Trafikolyckan inträffade när de två männen försökte köra ifrån en polisbil som skulle göra en kontroll. Vid ett första försök avvek bilen från platsen. När polisen fick syn på den igen gavs signal för att personbilen skulle stanna, men då åkte den från platsen i hög fart.

TT: Har polisen följt efter i hög fart?

– Det är för tidigt att svara på de exakta omständigheterna just nu, men man har gjort ett försök att stoppa den här bilen och man har också gjort försök att följa med den. Men den har försvunnit från platsen i hög hastighet, säger Nils Norling.

På trottoar

Ett vittne till olyckan uppger för Kvällsposten på nätet att två personer på en trottoar ska ha fått en bil över sig. Det ska ha varit en av kvinnorna och barnet.

– Bilen kraschade in i parkerade bilar så att en parkerad bil slungades upp i luften, flög sju, åtta meter och landade på trottoaren, säger vittnet.

Delar av Amiralsgatan spärrades av i båda körriktningarna på grund av omfattningen av olyckan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes