Poliser skadade i jakt på stulen bil

Stockholm. Två poliser skadades och fördes till sjukhus efter att deras bil blev påkörd av en stulen taxi i Stockholmsområdet natten till onsdagen. En man, född 1981, har gripits och är misstänkt för försök till dråp.

Taxin stals i ett obevakat ögonblick i Vreten i Solna, i samband med att taxichauffören tvättade bilen. En civil polispatrull tog upp jakten när den upptäckte taxin, som då färdades i fel körfält.

Ett vittne som talat med aftonbladet.se berättar att taxin då körde väldigt fort - "säkert i 140" - på Bergslagsvägen, mellan Vällingby och Hässelby i Stockholm.

– Den civila polisbilen försöker stoppa den här och blir då påkörd bakifrån. Två poliser fick föras till sjukhus med nack- och ryggsmärtor, men det ska inte vara något allvarligt, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, till tidningen.

För TT berättar Andersson att mannen försökte köra på polisbilen när en av poliserna var halvvägs på väg ur fordonet.

– Därav misstanken om dråpförsök, förklarar han.

Poliser med hundförare kunde senare gripa mannen som flydde från brottsplatsen. Han är född 1981 och är även misstänkt för flera trafikbrott. Enligt aftonbladet.se fördes han till sjukhus för kontroll.

TT

Publisert: