Inrikes

Vintermetare mötte vargar på isen

INRIKES

Göteborg. Tommy Strandberg uppfattade att han blev jagad av två vargar när han var ute och vintermetade på sjön Stora Gla i västra Värmland lördagsförmiddagen.

Vargarna gick stilla över isen. Men när de fick syn på fiskaren när han gick mot land började vargarna springa mot honom i hög fart.

– Jag upplevde det som en klar attack, de var 400 meter ifrån mig när de började springa emot mig och det gick riktigt fort. Jag blev väldigt rädd, berättar Tommy Strandberg för SVT:s Värmlandsnytt.

När han skrek åt dem tvekade de ett tag innan de åter satte fart mot honom. Som närmast var de 200 meter ifrån honom, enligt Strandberg som dock kunde sätta sig i säkerhet i sin bil.

Men Lasse Larsson, naturbevakare på länsstyrelsen i Värmland, tror inte att vargarna verkligen attackerade. Han var på plats senare och såg vargspåren. Han mätte steglängden till 3,6 meter, vilket innebär att vargarna haft hög fart.

– Hade det varit en attack hade fiskaren inte haft en chans. Så fort går det när vargarna får upp den fart som jag kan se på spåren att de hade, säger han till Värmlandsnytt.

Han menar att vargarna egentligen blev rädda och flydde när de upptäckte en människa på isen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes